Nabi navigation header

Angst Overwinnen: vind de weg terug naar kracht en zelfvertrouwen.

Iedereen ervaart wel eens stress of angst, maar wanneer deze gevoelens leiden tot eindeloos piekeren, faalangst, paniekaanvallen of constante spierspanning, kan het je dagelijks leven negatief gaan beheersen. Deze symptomen van stress en angst zijn niet alleen vervelend, maar zijn ook tekenen dat je lichaam en geest uit balans zijn. Het goede nieuws is dat je deze klachten kunt verminderen, en zelfs oplossen, door middel van bewuste zelfzorg en persoonlijke coaching. Wil je weten waarom je deze klachten ervaart, hoe je ze zelf kunt aanpakken, en wat coaching kan betekenen om je resultaten te versterken en te borgen? Lees dan vooral verder.

Waarom ervaar je angst, stress en lichamelijke klachten?

Angst en stress hebben een direct effect op zowel je lichaam als je geest. Wanneer je angstig bent, spannen je spieren zich vaak onbewust aan, wat leidt tot gespannen spieren. Dit kan zich uiten in ongemakken zoals hoofdpijn, pijn in de nek, schouders en rug, of een algemeen gevoel van spanning in je lichaam. Tegelijkertijd kan angst je geest in een constante staat van alertheid houden, waardoor je blijft piekeren. Je gedachten blijven rondcirkelen over dezelfde zorgen zonder dat je tot een oplossing komt, wat kan leiden tot een piekerstoornis

Faalangst

Faalangst is een specifiek type angst dat zich manifesteert in situaties waarin je beoordeeld of getest wordt. Het kan je vermogen om te presteren negatief beïnvloeden en je zelfvertrouwen ondermijnen, waardoor je uitdagingen uit de weg gaat of volledig vermijdt.

Paniekaanvallen

Paniekaanvallen zijn een andere veelvoorkomende reactie op extreme angst. Tijdens een paniekaanval kun je intense fysieke en emotionele reacties ervaren, symptomen zoals hartkloppingen, kortademigheid, duizeligheid, en een overweldigend gevoel van angst. Deze aanvallen kunnen onverwachts optreden, wat je angst en stress nog verder kan verergeren.

Deze reacties vanuit je lichaam en geest reageren op een gevoel van dreiging, zelfs als die dreiging niet reëel is. Je voelt deze symptomen niet alleen omdat ze echt zijn, maar omdat je lichaam probeert je te beschermen. Het probleem is dat deze beschermingsmechanismen, zoals piekeren, faalangst, paniekaanvallen en spierspanningen, uiteindelijk meer kwaad dan goed kunnen doen.

Hoe kun je angst, stress en lichamelijke klachten zelf verminderen?

Gelukkig zijn er effectieve manieren om deze symptomen zelf aan te pakken. Hier zijn enkele praktische stappen die je kunt nemen om zowel de fysieke als mentale effecten van angst en stress te verminderen:

Coaching bij stress en angst klachten.

Hoewel de bovengenoemde technieken je zeker kunnen helpen, biedt coaching een extra laag van ondersteuning die je kan helpen om deze resultaten te borgen en verder te verdiepen. Als coach bied ik je een gestructureerde aanpak om je angst, paniekaanvallen, en faalangst te overwinnen en je kracht en zelfvertrouwen terug te vinden. Samen zullen we:

Door samen te werken, kun je leren om niet alleen je angst te beheersen, maar ook om een sterker, zelfverzekerder en rustiger leven te leiden. Coaching is een investering in jezelf die je helpt om blijvende veranderingen aan te brengen en de controle over je leven terug te nemen.

Mijn ervaring met Nabi-coaching.

Ik ben bij Heidi terechtgekomen toen ik eronderdoor zat op mijn werk. Dat kwam vooral omdat ik op twee plaatsen werkte en het me allemaal teveel werd. Ik wist dat ik 1 plek moest opgeven en ik wist ook welke, maar ik kon het niet, durfde echt niet te zeggen dat ik wou stoppen. Ik wou mijn bazin, met wie ik een goede band had opgebouwd, niet in de steek laten. En dus bleef ik doorgaan tot ik er zelf aan onderdoor ging en niet meer helder kon denken of functioneren.

De eerst stap naar verandering.

Op dat moment heb ik naar Heidi gebeld en kon al snel bij haar terecht. Ze heeft dan EFT gedaan bij mij. Ik had er nog nooit van gehoord en wist niet wat te verwachten. Maar het heeft veel losgemaakt bij mij. Er kwamen oude trauma's naar boven, waarvan ik me totaal niet bewust was dat ze me nog deerden.

Een emotionele eerste sessie.

De eerste sessie was heel heftig en er kwamen veel vastzittende emoties naar boven. Maar na de sessie voelde ik me al zoveel lichter en beter.

De moed vinden om los te laten.

Ik ben daarna nog eenmaal teruggeweest en daarna heb ik eindelijk de stap durven zetten om mijn ontslag te geven, om eens aan mezelf te denken en te doen wat goed voor mij was en niet alleen maar aan de ander te denken.

Ondersteuning en transformatie.

Ik ben nog altijd heel blij en dankbaar dat ik bij Heidi terechtgekomen ben, ze heeft mij er helemaal bovenop geholpen. En ik raad het iedereen aan die het moeilijk heeft, in de knoop ligt met zichzelf of het even niet meer weet. Heidi is zo'n lieve, warme, positieve dame. Echt een toppertje! Zonder haar zou ik niet staan waar ik nu sta.